Avtale om arktisk fiberkabel mellom Nord-Amerika og Asia – Bredbåndsfylket

Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Publisert:
22. des. 2021
Kategori:
Nettverk, Sjøkabel

Avtale om arktisk fiberkabel mellom Nord-Amerika og Asia

S elskapene Cinia og Far North Digital har inngått kontrakt for å bygge en fiberoptisk kabel for internettbruk og datatransport som forbinder Europa og Asia gjennom Arktis. Alcatel Submarine Networks skal stå for prosjektdesign og installasjon.

Den 14.000 kilometer lange kabelen vil redusere den optiske avstanden mellom Asia og Europa betraktelig, og minimerer dermed forsinkelsen på datatrafikken.

Planen er at kabelen skal kunne brukes innen utgangen av 2025. Kostnadene i forbindelse med produksjon, legging av kabelen og ilandføringen er omtrent 10,1 milliarder kroner. Alcatel Submarine Networks (web.asn.com/en/) er valgt som EPC-partner (engineering, anskaffelse, konstruksjon) for prosjektet.

Den finske leverandøren av nettverk, cybersikkerhet og programvareløsninger Cinia (www.cinia.fi/en/) og Far North Digital, et nordamerikansk selskap med fokus på utvikling av telekommunikasjonsinfrastruktur (www.fn-digital.com), har signert et Memorandum of Understanding (MoU) for å bygge en undersjøisk fiberoptisk kabel. Den planlagte kabelen vil gå fra Japan, via Nordvestpassasjen, til Europa med ilandføringer i Alaska og det kanadiske Arktis. Europeiske ilandføringer er planlagt i Troms i Norge, Finland og Irland.

Det er en økende etterspørsel etter nye ruter for datatransport med sikker og rask internasjonal tilkobling. Far North Fiber, som spenner over tre av verdens største internettadopterende kontinenter, vil være en sann global satsing.”
– Administrerende direktør Ari-Jussi Knaapila i Cinia.

I tillegg er True North Global Networks LP, som i Canada er tilknyttet Far North Digital, forpliktet til å engasjere seg med urbefolkningsorganisasjoner og lokale myndigheter for å utvikle en rekke ilandføringer av kabelen i den artiske delen av Canada. Ved å bruke lokalt eide samfunnsbaserte digitale nettverk, vil en direkte tilkobling til det globale internett etablere nye tjenester for høyhastighets bredbåndskommunikasjon på tvers av regionen som har begrensede internettmuligheter i dag.

“Den nye kabelen vil øke hastigheten og forbedre sikkerheten for telekommunikasjon mellom landene i Arktis. Dette er en bro over det digitale skillet, og gir nordlige samfunn bedre muligheter for bærekraftig selvbestemmelse gjennom økonomisk utvikling, forbedrede utdanningsmuligheter og forbedret tilgang til helsetjenester og telemedisin. Videre vil kabelen være en ny plattform som gir vitenskapen en enestående evne til å forske på de globale klimaendringene
– Teknisk direktør Guy Houser i Far North Digital

Japan er hovedporten for den nye kabelen.

Den arktiske forbindelsen mellom Japan og Nord-Europa har lenge vært interessant for Japan og selskapet Cinia, ettersom mangfoldet av internasjonale forbindelser er avgjørende for Japan. Den japanske statsministeren, Kishida, har kommet med en plan for å bygge nye landingspunkter rundt de forskjellige øyene der kabelen vil gå. Min langsiktige plan om at Hokkaido skal være en naturlig inngangsport til nord og øst begynner å bli virkelighet. Jeg er veldig spent på å være en del av Far North Fiber-initiativet
– Jun Murai, professor ved Keio University og spesialrådgiver til det japanske kabinettet.